Eerste Blogpost

Als autoliefhebber zie je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk interessante auto’s op de weg. Het idee voor een platform voor het delen van liefhebbersauto’s kreeg ik toen mijn Alfasud “klaar” was. Ik liep elke dag langs mijn auto en dacht op den duur: ben ik nu echt de enige die met deze auto mag rijden?! Zoveel tijd heb ik nu ook weer niet! Met de komst van allerlei soorten sharing platforms dacht ik: het zou toch mooi zijn als anderen hier ook van zouden kunnen genieten en we zo de ervaring van het rijden in deze auto kunnen delen!


De ervaring die je krijgt van het rijden in deze auto is zo uniek, dat het ook zonde zou zijn als ik maar één van de weinigen ben die dat nu nog mee kan maken. Er is een tijd geweest dat auto’s zoals deze bijna op elke hoek van de straat stonden, nu zijn er van deze naar schatting nog zo’n 250 a 300 in Nederland. En zo zijn er nog veel meer auto’s die in mijn ogen potentiële klassiekers zijn, maar vaak door het gebrek aan financiële middelen op de sloop belanden of al beland zijn. Het zou ook heel zonde zijn als de jongere generaties niet meer de gelegenheid krijgen om auto’s zoals deze te ervaren. Als we dit op een platform zouden kunnen realiseren kunnen waarbij dit allemaal veilig en op een leuke manier gaat.. dan kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat er zoveel mogelijk klassiekers behouden blijven, en er met zijn allen heel veel plezier aan beleven!


En dat is wat we als autoliefhebbers als het goed is allemaal willen: zo veel mogelijk klassiekers behouden en er van genieten. Zoals ik het zie gaat de toekomst er namelijk ongeveer zo uitzien; de elektrische en zelfrijdende auto’s gaan steeds meer terrein winnen en de auto zoals we die nu kennen zal steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. We zien nu al dat de meeste dagelijkse auto’s veel minder spannend om te rijden zijn dan vroeger, dat is ook logisch want voor heel veel mensen is het enkel een manier om van A naar B te komen. Dan zit je niet altijd te wachten op een auto die bijvoorbeeld knalt uit de uitlaat als je overschakelt. Toch zal het voor de echte autoliefhebber nog wel fantastisch blijven om in het weekend even je hoofd te legen door een stuk door de b-wegen te toeren, en een geweldige tijd te hebben!

Nu ben ik benieuwd of jullie er ook zo over denken, zouden jullie een klassieker willen (ver)huren? En in welke klassieker zouden jullie zelf nog eens willen rijden? Laat hieronder een reactie achter!0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen