Er zijn bepaalde auto’s die altijd waarde zullen hebben omdat ze iconisch zijn. En iconisch is iets wat elke Porsche 911 is, en dit is een reden waarom zoveel mensen er één willen. Omdat er maar een beperkt aantal 911’s zijn zal dit de prijs extra opdrijven. Echter ik denk dat er nog wel wat redenen zijn waarom deze opgevoerde kevers de laatste tijd zoveel duurder zijn geworden. En dat is omdat er een groep liefhebbers is opgestaan die echt geweldige dingen doen met deze auto’s. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat Magnus Walker en Singer doen! - Maar echt, kijk eens: http://singervehicledesign.com/ en dit: http://www.magnuswalker911.com/, of als je echt overboard wilt gaan: https://rwb.jp/ .

Door dit soort restomodders is er een hele scene ontstaan waarbij originaliteit niet meer persé moet, zolang het geen afbreuk doet aan het originele ontwerp. Hun visie is dat Porsche hun eigen 911 ook zo had ontwikkeld als ze toendertijd de beschikking hadden over dezelfde materialen en technische kennis als nu. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de 911 weer helemaal cool is, en dat zie je terug in de prijzen, zeker bij de oudere (luchtgekoelde) types. 
Het helpt natuurlijk ook wel dat de economie over z’n toeren is, waardoor luxe artikelen zoals sportauto’s als warme broodjes over de toonbank gaan. Mocht je in de markt zijn voor een Porsche, blijf dan wel altijd goed nadenken.. Een 914 kan best wel cool zijn, maar de prijzen die je nu ziet zijn m.i. niet helemaal te rechtvaardigen.

Ook geldt hier gewoon de regel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Laat een auto die je interesse heeft eerst goed bekijken door iemand die er verstand van heeft, dat kan uiteindelijk een hoop geld aan reparaties of herstel van een slecht uitgevoerde restauratie schelen! Het feit blijft ook dat de meeste Porsche 911’s hele betrouwbare en bruikbare sportwagens zijn wat heel veel mensen aanspreekt, en wat dat betreft hebben heel veel mensen gelijk!1 reactie

  1. Joris van der Veen

    Ik snap deze prijsstijging wel. <a href="https://www.fleetaccess.nl/security/klasse-alarm/klasse-2-alarm/">Je</a> betaalt niet alleen voor top kwaliteit, maar ook voor het merk. Porsche staat al jarenlang bekend voor hun snelle luxueuze voertuigen. Hoe zeldzamer het model, hoe hoger de waarde. Daarom dat deze voertuigen ook de beste beveiliging verdienen.

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen