Laat ik maar met de deur in huis vallen; mensen houden niet van verandering. Daarom worden modellen die afwijkend zijn, vaak niet goed ontvangen en al helemaal niet cool bevonden. Ook al zijn die modellen vaak hun tijd vooruit, of zelfs revolutionair. Het kan ook zijn dat de mensen die in deze auto’s reden toen niet cool werden bevonden.
Hier zijn vijf voorbeelden van auto’s die niet echt gewaardeerd werden toen ze in productie waren, maar nu juist wel cool zijn!

Volvo 240

Ooit was dit de ultieme auto voor (meestal een beetje saaie) gezinnen, en dus niet cool! Maar inmiddels zijn we 30 jaar verder en blijkt de Volvo 240 een ideale auto voor jonge autoliefhebbers. Ze zijn niet duur, super betrouwbaar, goed te modificeren en je ziet ze niet meer veel rijden dus val je direct al op.

Volkswagen T3

Vroeger vaak gebruikt door klusjesmannen en grote gezinnen. Nu een van de grote sterren in de #vanlife scene. De T3 was een tijd lang een veel minder geliefde bus dan zijn voorganger de T2 en vooral de T1. Zijn voorgangers zijn zo uit te tekenen met een surfboard op het dak en een schaars geklede dame aan de californische kust. Dit beeld hebben mensen veel minder met de T3 maar inmiddels heeft de jongere generatie deze ook ontdekt als een goedkope, betrouwbare surfwagon.

Lada Niva

Een oostblok creatie die zijn sporen in offroaden ruim verdiend heeft. Standaard had de Niva een 1.7 viercilinder, maar uitgerust met de v6 van Peugeot, Renault en Volvo heeft de Niva zelfs de Dakar rally gereden. Er is een tijd geweest dat de meeste mensen hier niet in gezien wilde worden maar nu is deze juíst cool!

AMC Eagle

De AMC Eagle was de eerste cross-over tussen een personenauto en een terreinwagen. Hoewel deze auto wel gewaardeerd werd in zijn tijd, er werden er ongeveer 200.000 van verkocht, werd hij zeker niet als een coole auto gezien. Maar meer als auto voor “soccer moms” en oudere mensen die het inmiddels nooit meer gebruikte “hout” op de zijkant wel konden waarderen. Deze auto’s zijn in Nederland heel zeldzaam, dus als je een mooi exemplaar kunt vinden rijd je echt in iets unieks!

Datsun 510

Standaard ziet de Datsun 510 er misschien een beetje suf uit.. maar kijk eens wat er gebeurt als je hem een beetje verlaagt en er stoere tijdscorrecte wielen onder zet! Natuurlijk kun je daarin nog veel verder gaan maar alleen al door dit aan te passen ziet deze Datsun er al gelijk super stoer uit!0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen