Projecten

Hoe komt het toch dat zoveel autoliefhebbers verzeild lijken raken in zoveel projecten vroeg ik mij af. Als ik aan het kijken ben voor auto’s kom ik heel vaak “gestrande” projecten tegen, auto’s die het vaak verdienen om in ere hersteld te worden, en de huidige eigenaar was het wat dat betreft ongetwijfeld met mij eens. Zelf heb ik er ook een handje van om me (te) veel projecten op m’n hals te halen. Op het moment van schrijven wacht mijn Alfasud geduldig op een verse motor, is mijn Jeep Cherokee stukje bij beetje steeds meer naar mijn zin aan het worden en heb ik nog een Alfa GTV staan die nodig opgeknapt moet worden. Dit is buitenom mijn andere projecten die er toch ook niet om liegen zoals het verbouwen van een huis van bijna 100 jaar oud, het bouwen van een website en het starten van een onderneming.. zucht. Toch weet ik heel veel energie uit deze projecten te halen, en dit merk ik vooral als ik mijn ideeën werkelijkheid zie worden! Het geeft volgens mij ook heel veel voldoening omdat het vaak iets is wat je écht voor jezelf doet en datgene dus ook helemaal naar je eigen zin kan maken.

Als ik kijk naar de mensen om mij heen die ongeveer hetzelfde hebben qua projecten zie ik dat als wij naar een project kijken, wij vooral de potentie ervan zien. Wij zien de dingen die al mooi/goed zijn en we nog mooier/beter kunnen maken. Ik vind dit een hele goede eigenschap, maar het blijkt soms wel moeilijk om een project ook echt af te maken. Tijd en geld zijn heel vaak beperkende factoren, en soms moet je ver gaan om iets af te ronden. Voor mij werkt het het beste als ik meerdere projecten heb staan, mezelf dan in eerste instantie op 1 project te focussen en dan als het even niet wil lukken naar een ander project te gaan. Soms is het gewoon lekker om eventjes afstand te nemen van waar je mee bezig bent, en schiet de oplossing je dan zomaar te binnen!

Vaak is het ook wel een kwestie van gewoon doorgaan, de keren dat ik dacht dat ik iets niet af zou kunnen maken zijn niet te tellen. Ook probeer ik daarbij altijd het einddoel in het oog te houden, en mij niet teveel mee te laten slepen door de problemen die zich op dat moment voordoen. Hoewel het soms ook wel lekker kan zijn om even je agressie te uiten, maar dat probeer ik dan weer te bewaren voor als ik ga sporten. 
Ook helpt het natuurlijk altijd om er met anderen over te praten, iemand anders zal een probleem weer anders benaderen. Mocht je samen ook niet direct een oplossing vinden, dan ben je in ieder geval toch samen bezig geweest met jullie passie!

Misschien werkt voor jou een andere manier juist beter, en ik ben benieuwd hoe jij omgaat met projecten!
Laat in de comments weten wat je moeilijk vind, en wat je inspireert! Welke project(en) hebben jullie op dit moment?0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen