Bella Italia, bella macchina!

Als autoliefhebber is het natuurlijk een droom om ooit een keer te kunnen meedoen aan de Mille Miglia, maar mocht dat er niet van komen dan is het absoluut aan te raden om er in ieder geval een keer te gaan kijken! Wát een auto’s je daar ziet.. er komt in een paar uur een compleet museum voorbijrijden. Ik geloof niet dat ik in de rest van heel mijn verdere leven zoveel Bugatti’s heb gezien als op deze middag alleen al.


Siena

Wij hebben de Mille Miglia bezocht toen er een lunchstop gemaakt werd in Siena, nu is dit op zich al een hele mooie stad! Maar als deze ook nog eens gedecoreerd wordt met een honderdtal vintage auto’s dan kan voor mij de dag niet meer stuk! Gewapend met mijn telefoon ging ik klaar staan in een mooi smal steegje. Hier kwam al het moois langs voordat ze het Piazza del Campo op draaiden voor hun welverdiende lunchpauze. Een paar filmpjes schieten, paar fotootjes dacht ik .. totdat mijn telefoon begon te klagen dat het geheugen vol begon te raken. Toen dacht ik; ach het zullen er vast niet meer zoveel zijn, we staan hier tenslotte al een uur ofzo.

Niets was minder waar.. toen we tussendoor even op het plein gingen kijken, stond deze tot onze verbazing nog niet eens half vol! Dan maar een beetje de krenten uit de pap fotograferen dacht ik, ware het niet dat het voor mij bijna allemaal krenten zijn :p. Toch gaf dit mij wel de gelegenheid om even om me heen te kijken, een praatje te maken en te zien hoe de Italianen zelf ook van dit spektakel genieten! Ook zag ik al gauw wat bekende gezichten zoals Harry Metcalfe (van EVO magazine en Harry’s Garage), en Magnus Walker (van Urban Outlaw) in de zwarte 350 SL.


Niet gespaard

Wat ook mooi is om te zien is dat veel van deze auto’s echt niet gespaard worden tijdens deze rit, net als hun coureurs trouwens. Want 1000 mijl (+/- 1600 km) in vier dagen is in een moderne auto heel goed te doen, zeker op de autostrada. Maar ga dit eens doen in een auto van +/- 60 jaar oud over de kronkelige binnenwegen van Toscane, en dan ook nog eens in de regen en zonder voorruit (tijdens de Mille Miglia regent het meestal minimaal 1 dag). Dan wordt het toch al een heel ander verhaal!

Al met al is dit een evenement wat het bezoeken dubbel en dwars waard is, want het mooiste is: het is volledig gratis!! De meeste toeristen die in Siena rondliepen waren zich er volgens mij niet eens van bewust dat dit stond te gebeuren, maar voordat de eerste klassieker arriveerde stond het hele plein vol met mensen en staat iedereen met elkaar te kletsen. En dat is toch echt mooi om te zien; blijkbaar verbinden mooie auto’s mensen!0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen