Interclassics Maastricht 2020

Dit jaar is Interclassics Maastricht uitgesteld naar volgend jaar, het schijnt iets met een virus te maken te hebben.. Bij de editie van vorig jaar ben ik geweest en toen heb ik daar een stukje over geschreven. Deze is nooit gepost, en omdat de editie van dit jaar rond deze tijd gepland stond leek me het een goed plan om deze alsnog te plaatsen!
 
Heb je dat ook wel eens? Je bent ergens op vakantie of misschien een paar daagjes weg, en ineens zie je dat er daar een evenement wordt georganiseerd waar je graag naartoe zou willen. Zo ging het bij mij met Interclassics Maastricht, we waren er even tussenuit voor een paar daagjes in Vaals. Toen we een uitstapje maakten naar Aken hing er een groot billboard met het toffe artwork, een Studebaker (een van de guests of honor dit jaar). Gohh dacht ik, dat is ook toevallig.. daar wil ik al een aantal jaar heen maar dat kwam er steeds niet van. Mijn vriendin zag het ook, en zei gelijk: wil je daar niet heen? Dat was misschien wel een goed idee, en een middagje Maastricht centrum werd dus omgewisseld voor een middagje klassiekers kijken!
En wat een klassiekers stonden er daar maar niet! Hier is een greep uit het vele moois wat er stond:

Marcos LM600 EVO

Een hele gave GT racer, als je hem in het echt ziet valt pas echt op hoe bizar het het ontwerp is! Ik heb me ook altijd afgevraagd hoeveel je nou ziet van achter het stuur. Superlaag, breed en een gigantische bult op de motorkap waaronder de LS6 v8 huist. Als hij enkel in het matzwart gespoten zou zijn zou hij zo voor batmobile door kunnen!

Pegaso Z-102 GT Berlinetta

Een merk waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Blijkbaar is dit een Spaans merk wat voort is gekomen uit Hispano-suiza, wat ik dan weer wel kende. De Z-102 is nooit een groot succes geworden is, wat jammer is want aan de looks lag het niet!

Talbot Lago T26 Grand Sport Coupé Saoutchik

Een hele mond vol maar hoe lang de naam ook is, hij zal het pré WWII design nooit recht kunnen doen. Hoewel de auto uit 1948 komt is het design typisch jaren 20/30, geweldig lange motorkap, mooie rondingen en subtiele details. Jammer genoeg was er na de tweede wereldoorlog weinig ruimte voor auto’s zoals deze. Iedereen moest een stapje terug doen, en daardoor zijn er nooit veel van de Grand Sport Coupé verkocht.

Sbarro Super Eight

Geloof het of niet; de Sbarro Super Eight -met zijn Ferrari v8- is een compromis(!). Het Zwitserse bedrijf had eerst een prototype gebouwd met twee 6 cilinders van Kawasaki, maar deze werd iets te extreem bevonden. Daarom werd besloten om de Super Eight te bouwen met als basis de Ferrari 308. Hier werd vervolgens een op maat gemaakte polyester body voor gemaakt, die eruit ziet als het liefdeskindje van een Peugeot 205 en een Ferrari. Super!

Studebaker Champion Regal deluxe Starlight Coupe

Wát een stijlicoon! Ontworpen door Raymond Loewy, wie ook verantwoordelijk is geweest voor het ontwerp van de geweldige Avanti, Starlight, het witte pakje Lucky Strike, diverse locomotieven en nog veel meer iconische ontwerpen. Het was één van de eerste modellen die uitkwam na de tweede wereldoorlog, en was in tegenstelling tot andere modellen in deze lijst wèl een succes.

Was Interclassics Maastricht 2020 een succes voor mij? Gedeeltelijk, er stonden wel zó veel mooie auto’s dat je als autoliefhebber al snel enthousiast wordt. Toch had er van mij wat meer leven in de brouwerij gemogen, en ook vind ik de auto’s in kunstlicht nooit super uit de verf komen. 
Dit mocht de pret echter niet drukken en ook omdat het zo onverwacht was, dubbel en dwars de moeite waard!0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen