Een band hebben met je auto, er zijn mensen die je voor gek verklaren. Voor deze mensen is een auto enkel een middel om van punt A naar punt B te komen. Echter er zijn ook mensen waarbij de rit juist een ervaring op zich is! Die ene bocht die je perfect uit kan komen als je hem zo en zo neemt, het geluid wat hij maakt als je terugschakelt van vijf naar drie om iemand in te halen, het gevoel van het rijden met open dak op de eerste mooie dag na een lange winter. Voor deze mensen is het niet gek dat je dan een band opbouwt met je voertuig, bijna net zoals een ruiter een band met zijn paard opbouwt. Ook kan het een bepaald sentiment zijn, bijvoorbeeld: de auto die je opa en oma hadden waar je hele goede herinneringen aan hebt of; van deze auto had je vroeger een poster en heb je er een keer één zien rijden toen je klein was.

Mij spreekt de racerij ook heel erg aan, toen ik op de lagere school zat was de strijd tussen Alfa Romeo en de Duitse merken in de DTM volop gaande. En wat een strijd was dat! Namen als Larini, Nannini, Ludwig, Schneider, en van Ommen staan nog in m’n geheugen gegrift. Wat ik super vet vond was dat je “gewone” auto’s over het circuit zag knallen. Bij ons achter stond toen een gloednieuwe witte Mercedes C-klasse van het eerste type. Deze auto zag er voor mij toen heel anders uit omdat je zag wat deze auto op het circuit kon doen. Die auto’s leken veel bereikbaarder dan bijvoorbeeld een F1 auto. Want als je een paar jaar later zelf in een Alfa 155 Q4 kan rijden, dan geeft dat toch wel een extra bijzonder gevoel!

Mijn ervaring is ook dat je een band kan opbouwen met een auto waar je in eerste instantie niet zoveel mee hebt, ik had dat met mijn Subaru Forester. 
We waren druk bezig met verbouwen en ondertussen reed ik dagelijks met mijn Alfa GTV v6. Hier moest toen ook eigenlijk het een en ander aan gebeuren om hem helemaal in orde te krijgen, en bij mijn tripjes naar de bouwmarkt had ik nogal eens last van ruimtegebrek(!). 
Toen zag ik deze Forester staan voor heel weinig èn bij mij in de buurt, ik wist dat Subaru een grote fanbase had, en dacht: dat is vast niet voor niks. In het begin had ik er niet zoveel mee maar alleen al de ruimte, en het feit dat het een auto is waar je niet al te zuinig mee om hoeft te gaan waren voor mij genoeg reden om hem te houden. Vrij snel zijn mijn vriendin en ik ermee op vakantie naar Groot Brittannië geweest, en hebben we ook nog een roadtrip met vrienden gedaan. Dan merk je pas echt hoe fijn zo’n auto is, en begint de band te groeien :).
Wat is eigenlijk jouw lievelingsauto?
Door jouw liefhebbersauto te delen geef je anderen ook de gelegenheid om eens in de auto van hun dromen te rijden of het begin van een mooie band op te bouwen!0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen