Want wie zit er nu op een saaie reclame te wachten?!

Al sinds jaar en dag proberen autobouwers mensen te overtuigen dat hun auto de beste/mooiste/zuinigste is, en dat doen ze vaak door middel van reclame. Meestal zit je niet te wachten op een reclame omdat die meestal hetgeen waar je naar kijkt of luistert onderbreekt. Maar soms zijn reclames het toch echt wel waard! Hier zijn een paar voorbeelden van auto reclames waar je (bijna) speciaal voor kan gaan zitten.


Citroën CX 2

De nieuwe Citroën die uit de mond van een robot bond girl schiet? Hoe kom je erop?! Geniaal.


Daihatsu HIJET MPV

Het is altijd fijn als mensen zichzelf niet al te serieus nemen en dat geldt wat mij betreft ook voor auto’s. Ik kan me niet voorstellen dat er al een keer een man een vrouw heeft opgepikt omdat hij in een Daihatsu HIJET MPV rijdt maar dat maakt deze reclame nou juist zo vet.


Volvo 740 Turbo

Volvo was een pionier op het gebied van snelle stationwagons en wilde dat met deze recl
ame duidelijk maken. Het is nu misschien een beetje lachwekkend om een tank als de 740 te vergelijken met een supersportwagen, maar voor die tijd was het zeker een snelle auto (0-100 in 9,5s).


Plymouth Roadrunner

Wie houdt er nou niet van de roadrunner?! In deze tijd werden meestal alle feiten over de motorinhoud en dergelijke opgenoemd door een serieuze stem. Dan is de combinatie van een all American muscle car met de roadrunner een stuk prettiger om naar te kijken!


Nissan Datsun 300 ZX

Alles aan dit filmpje schreeuwt jaren 80, de hoekige lijnen, “computerised” dashboard, TURBO engine. De stem in dit filmpje klinkt alsof het de eerste en laatste keer zal zijn dat hij “awesome” zegt, hoe cool wil je het hebben?!


Mercury Cougar

Als je kattenplaatjes en auto’s combineert kan je wat mij betreft verder niet heel veel meer fout doen.


Citroën 2CV

Citroën is op dreef in deze lijst. Ik weet niet of de fransen het vroeger minder erg vonden als hun britse collega’s zulke grappen maakten of dat dit een idee van hun zelf was. wat ik wel weet is dat mensen er een stuk gelukkiger van zouden worden als franse automakers nu wat meer van zulke reclames zouden maken.


Welke reclames zijn jullie bijgebleven en dus de moeite waard? Plaats hieronder je reactie! 0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen