Al heel lang verbaas ik me erover dat veel mensen bij de zoektocht naar een auto, alleen aan een nieuwe denken. Ik ben er zeker blij mee omdat al deze auto’s daardoor over een tijdje voor een mooie prijs 2e hands te koop zullen zijn. Daarom ben ik ook eens gaan kijken wat voor auto’s je allemaal kunt kopen voor de prijs van een (vrij simpele) nieuwe Golf. Je hoeft niet heel gek te doen om uiteindelijk op een bedrag van €30.000,-(!) te komen. Dat is een flink bedrag en ik ging eens kijken wat voor vloot aan leuke auto’s ik daarvoor zou kunnen kopen… ja, je kunt deze kleine auto collectie kopen voor de prijs van een standaard Golf!

Als eerste auto ben ik op zoek gegaan naar een auto die min of meer hetzelfde kan als een Golf, aangezien je een dagelijkse auto wil die ook betrouwbaar en comfortabel is. Maar wij zijn autoliefhebbers, en willen dan het liefste een die beetje lekker stuurt maar niet al te duur is. Want des te meer blijft er over voor de rest van de auto’s :).

Eerste auto: “De daily”

Golf V +/- €10.000,-

Waarom niet een frisse Golf GTI met een beetje levenservaring voor een derde van een doodnormale nieuwe Golf? Op dit moment staat er zelfs een speciale editie (de Pirelli edition 30) voor ruim onder dit bedrag. Van de originele Golf is er ook een Pirelli editie, die zeer gewild is!
Dit rijdt wel even een stuk leuker dan een standaard nieuwe Golf, en ziet er in mijn optiek nog steeds uit als een moderne auto. Ook houd je op deze manier nog 20.000,- over voor hobby auto’s.


Tweede auto: “De weekend Tourer”

Jaguar mk2 +/- €10.000,-

Op dit moment staat er een mk2 voor €10.000,- te koop die al gerestaureerd is, en op de punten waar je het graag wil is hij al gemoderniseerd!
Dit maakt deze auto een stuk bruikbaarder, maar de geweldige stijl van deze auto is compleet behouden gebleven. Naar mijn idee een ideale weekend tourer, hier kun je wel mee voor komen rijden!

Derde auto: “De trackday racer”

BMW 635 CSI €11.000,- 

Op Marktplaats staat er op dit moment een historische racer, een 635 CSI.
Er zijn natuurlijk talloze snellere en modernere opties, maar als je een auto kunt vinden met racehistorie, goed stuurt én er super cool uitziet dan is voor mij de keuze snel gemaakt! 


Oké, ik ben misschien iets over budget gegaan. Maar er valt hier en daar best wat van de prijs af te praten, dus ik denk dat de uiteindelijke prijs binnen het budget zal vallen. 
Dit is toch echt al een serieus wagenpark, en dat allemaal voor de prijs van een VW Golf!
Nu is het wel iets anders om een wagenpark als dit te hebben en (rijdend) houden, maar ik heb daar een oplossing voor.

Welke auto’s zou jij kopen in plaats van een nieuwe Golf? Laat het weten in de comments!


0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen