De aanhouder wint!! (In ieder geval eventjes)

Toen ik nog aan het leren was voor automonteur werkte ik bij een garage gespecialiseerd in Alfa Romeo, en zo ben ik langzaam maar zeker meer met het (Alfa)virus besmet geraakt. Toen ik er kwam werken had ik een Volkswagen Corrado 1.8 G60, wat eigenlijk ook een super leuke auto was maar geen Alfa. Die van mij leek veel op die van deze foto, alleen had die van mij nog een iets andere grille en booskijkers.

Er begon in die tijd best wat aan de Corrado te mankeren, en ik weet niet of het was om mij over de streep te halen maar mijn collega bood mij toen voor een hele goede prijs een zwarte Alfa 155 1.7 8v Twin Spark aan met 270.000 op de teller. Daar is het bij mij echt mee begonnen. Later bood hij mij ook zijn Alfasud aan, die hij nog van plan was geweest om op te knappen maar het kwam er steeds niet van. Inmiddels al volledig geïndoctrineerd door alles wat Alfa was, heb ik die toen ook maar gekocht :)

De Alfasud stond al een aantal jaar in een schuur die verder gevuld was met onderdelen van Alfasuds die door hem gesloopt waren, deze kreeg ik er allemaal bij wat later nog van pas zou komen. Omdat de auto al even stil stond en ook niet in topstaat weggezet was, was er eerst wat werk aan de winkel om hem weer rijdend te krijgen. Mijn eerste doel was om er gewoon weer APK op te krijgen en er mee te gaan rijden. De grootste dingen die eraan moesten gebeuren waren: de remschijven aan de voorkant vervangen(deze waren rondom gebroken door verkeerde afstelling), remklauwen aan de voorzijde reviseren, de krikpunten aan de voorkant vernieuwen, de remmen achter reviseren, en verder nog wat achterstallige kleine dingen. Dit was in mijn ogen toen al best een project, maar was toch nog redelijk snel voor elkaar en de keurmeester bij mijn nieuwe stagebedrijf (een Fiat-Alfa-Lancia dealer) was onder de indruk -maar niet heus- van mijn frisse bolide. Echter kon ik toen met de sud gaan rijden, en wat een vet autootje was het toen al! De versnellingsbak vroeg wat dubbel koppelen en tussengas bij terugschakelen, maar dat vond ik een super cool effect geven dus dat wilde ik graag leren! Ondertussen heb ik er nog wat kleine dingen aan veranderd, zo heb ik hem samen met dezelfde collega/vriend als waar ik hem van kocht nog “even op een avondje” verlaagd. Dit ging nog niet zo makkelijk als we van tevoren dachten, voordat je het weet is het 3 uur ‘s nachts en moet je wel gewoon de volgende dag weer werken :p.


Al gauw begon ik het toch een beetje zonde te vinden dat hij met het slechte weer gewoon op de straat stond, en ik had ook geen geld om hem ècht helemaal in orde te maken. Dus toen besloot ik om hem te stallen, en hem op te knappen zodra ik daar tijd en geld voor had. Om de pijn in de tussentijd een beetje te verzachten had ik mezelf op een Alfa 33 1.7 I.E getrakteerd(dit is technisch gezien een evolutie van de Alfasud dus paste wel in mijn straatje). Deze kocht ik ook weer met een hoop spulletjes erbij wat altijd handig is :p. Degene waar ik hem van kocht was namelijk van plan geweest om deze tot racer om te bouwen, maar dat is er niet van gekomen. Wel grappig: zonder het te weten kocht ik een auto die van de vriendin van een goede vriend van mij was geweest, het is een klein wereldje.


Volgende week het tweede, maar waarschijnlijk niet het laatste deel over mijn sudje!0 reacties

Plaats jouw reactie

Je bent nog niet ingelogd. Log in om een reactie te plaatsen